Tegels in de coffee corner van de keuken!

Sinds januari dit jaar (2023) wonen we in ons nieuwbouwhuis! We wonen er heerlijk. Ik heb met veel plezier alle ruimtes ontworpen en ingericht. Zo was de keuken een favoriet project. Het werd een keuken van echt hout met veel mooie details en hoekjes! Zo hebben we een coffee corner waar ik graag mooie tegels wilde laten plaatsen. In deze blog laat ik je zien wat tegels in een coffee corner kunnen doen! 

DE COFFEE CORNER 

In de keuken wilde ik graag een aparte coffee corner met tegels. We hebben een groot keukeneiland maar persoonlijk vind ik het niet zo mooi om daar een koffieapparaat op te hebben staan en ook niet zo praktisch. Vandaar dat we de hoge kastenwanden onderbroken hebben met een coffee corner van 120cm breed. Zo creëerde we ook ruimte voor een fijne brede lade. Vooral voor een besteklade wilde ik dit graag, het is zo lekker overzichtelijk zo’n grote lade. We lieten er 2 planken boven plaatsen, eentje met ruimte voor wijnglazen onder de plank te hangen. De eerste plank werd precies op juiste hoogte geplaatst zodat we er 2 rijen tegels onder konden plaatsen. De tegeltjes waren al uitgezocht maar toen ging er iets mis…! Hieronder vertel ik je meer en geef ik een aantal tips!

Technische keuken tekening
Kastenwand met coffeecorner
De keuken met hoge kasten en coffee corner.
3D tekening van de keuken
De coffee corner
De coffee corner zonder tegels.

DE TEGELS IN DE COFFEE CORNER

Ja, echt er ging iets mis. De tegels had ik al even in huis maar niet uit de doos gehaald. De tegelzetter zou de volgende ochtend komen toen ik mij bedacht dat ik de tegels nog even klaar moest leggen. Bij het uitpakken bleek de bestelde badge heel erg geel te zijn. Ik besloot de tegelzetter af te zeggen, het paste niet bij de keuken. Een flinke domper. Maar goed, op zoek naar nieuwe tegels dus! Dat deed ik bij mijn favoriete tegel snoepwinkel Designtegels in Utrecht!  Zij hebben veel mooie tegels in verschillende kleuren en vormen. Zowel voor binnen als voor buiten is er genoeg keus. 

EEN AANTAL TIPS BIJ HET KIEZEN VAN TEGELS

Sommige tegels zijn gemaakt van natuursteen, de kleur verschilt dus per badge. Ik raad daarom altijd aan om vlak voordat je een bestelling plaatst meerdere samples te bestellen van de tegel. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Het kan kan zijn dat de tegel niet op voorraad is, in dat geval kun je de tegels ook reserveren en bij binnenkomst gaan kijken of je ze mooi vindt en ze goed passen. Let ook op de dikte van de tegel. Niet elke tegel heeft dezelfde dikte omdat er een andere onderlaag achter zit of het een ander materiaal is. Er zijn ook meerdere oppervlakte afwerkingen, lees daarom altijd goed de beschrijving van de tegels door. Net als bij ons gaat er weleens iets mis, maar daar leer je weer van!

DE NIEUWE TEGELS VOOR DE COFFEE CORNER

Na een aantal samples vond ik de perfecte tegel voor in de coffee corner! Gelukkig van hetzelfde formaat als de originele tegel! Het werd een ‘brick’ van marmer met een natuurlijke look. Voor het plaatsen heb ik de tegels eerst uitgelegd op het keukenblad. Zo heb ik een mooie mix gemaakt. De tegel past goed bij het donkere hout en geeft nog meer sfeer aan de keuken. Het is een gezellige en warme coffee corner geworden. 

Twijfel je welke tegel je graag in de keuken zou willen? Ik help je graag bij het uitkiezen hiervan. Zie pakket 1 waarin je mij in een uurtje al je interieur vragen kunt stellen!

De coffee corner met tegels!
Coffee corner
De coffee corner met tegels!

Ben je er klaar voor om samen met mij aan de slag te gaan?

Ik kom graag met je in contact om jouw interieur plannen te bespreken!

Coffee corner
De nieuwe keuken met lange wand en bankje in de hoek.