Nieuwbouwhulp

Interieuradvies op maat

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen er veel technische aspecten aan bod.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Gefeliciteerd! Nu komt het echte werk! Als je een nieuwbouwwoning gekocht hebt moet je vaak op korte termijn al veel keuzes maken. Keuzes over waar je je elektra, verlichting en keukenaansluitingen gaat plaatsen of verplaatsen. Denk je nu, help hoe ga ik dit doen? Geen paniek! Ik kan je helpen bij het gehele proces vanaf het eerste gesprek tot aan de sleuteloverdracht. Zo weet je zeker dat je niks vergeet in het gehele proces.

Ik help je bij het maken van de juiste (keuken)indeling, het kiezen van alle opties, de elektra en kan alle technische tekeningen voor je uitwerken. Ik heb ook veel tips die ik zeker met je zal delen! Zo maak je vanaf het begin al de juiste keuzes en voorkom je een hoop stress. Want zeg nou zelf een goed begin is het halve werk!

Ben je benieuwd hoe dit nieuwbouwhulp traject in zijn werk gaat? Lees hieronder verder.

Het kiezen van alle opties voor je nieuwbouwwoning, een dakkapel, dakraam of uitbouw?

Bij een nieuwbouwwoning zijn er allerlei opties te kiezen. De zogenoemde optielijsten met meer- en minderwerk hebben een sluitingsdatum. Vaak zijn er 2 of 3 sluitingsdatums en is de eerste meestal al na 3 maanden. Ja echt 3 maanden! Hoe maak je nou de juiste keuzes en zoveel keuzes in zo’n korte tijd? Ga je voor een dakraam, een dakkapel, een uitbouw of allemaal? Ik kan je hierbij begeleiden. Hieronder zie je wat technische tekeningen met daarop elektra en aansluitingen voor de keuken. Zo kun je zonder al naar een keukenboer te moeten de indeling van je keuken al bepalen. Dat geldt ook voor je badkamer en toilet, neem je het van de bouw of laat je het casco opleveren? In het laatste geval is het heel fijn als je al weet hoe je het gaat indelen, zo kun je de stopcontacten, lichtpunten en lichtknopjes op de juiste plek laten plaatsen. Of misschien moeten er wel leidingen verplaatst worden, ook dit kun je in een keer goed doen!

Verlichting, een lichtplan voor jouw nieuwbouwwoning

Ook alle verlichtingspunten en de bijbehorende schakelaars moet je binnen korte termijn al aangeven. Natuurlijk zitten er lichtpunten op standaard plekken in de woning maar als je wilt voorkomen dat je met gootjes moet gaan werken kun je dit het beste vooraf al bepalen. Ik kan meerdere indelingsvoorstellen maken zodat je bijvoorbeeld boven de eettafel de lichtpunten krijgt die je graag wilt. Want zeg nou zelf een gootje op je mooie nieuwe plafond is niet wat je wilt!  Een lichtplan is naast mooi ook heel functioneel.

Muurtje verplaatsen?

Wat veel mensen niet weten is dat je ook bijvoorbeeld je gang muur kunt verplaatsen om net wat meer opbergruimte te creëren voor die lang verlangde kast in de hal. Zo kun je ook in de slaapkamers of op zolder de indeling aanpassen. Is de badkamer net te klein? Geen probleem we kijken samen naar een mooie indeling en dienen een eventuele verplaatsing of plaatsing van de muren in. Zo zijn er nog een hoop extra opties die vaak door het bouwbedrijf niet aangeboden worden maar zeker wel mogelijk zijn. Ik kan je helpen bij het aanvragen van deze opties en zal dit dan op de technische tekening aangeven. Zo wordt er aan alles gedacht en heb je straks een prachtige nieuwbouwwoning!

Ik had geen idee wat er allemaal kwam kijken bij een nieuwbouwwoning, Stèfanie heeft ons fantastisch begeleid door het gehele traject. Zonder haar waren we zeker de helft vergeten.

"
"

"Ik had geen idee wat er allemaal kwam kijken bij een nieuwbouwwoning, Stèfanie heeft ons fantastisch begeleid door het gehele traject. Zonder haar waren we zeker de helft vergeten. "

Van keukentekening in 2D naar 3D in kleur

Wil je ook graag een geheel sfeerontwerp in 3D van alle 2D tekeningen? Dat kan! Ik kan een compleet interieuradvies voor je maken. Bij deze keuken hebben we gekozen voor een donkere notenhouten keuken. Het eiland krijgt geen plint maar staat op pootjes om het luchtig en ruimtelijk te houden. Het blad wordt uitgevoerd in wit marmer met een bruine en gouden ader, dit sluit goed aan bij het donkere hout en de messing kraan en spoelbak. De nisjes hebben een organische vorm en bieden plek voor wat mooie accessoires. Aan de bar is er ruimte voor vier barkrukken waar je heerlijk kunt zitten. Het hout van de kasten komt naast het marmeren blad weer terug bij de bar, dit geeft een mooi effect in combinatie met het blad. Wil je meer zien van deze keuken? Bekijk dan mijn werk door op de link te klikken.

Ben je benieuwd naar mijn eerdere projecten?

Technische keuken tekening
3D tekening van de keuken

Hoe gaat het nieuwbouwhulp traject in zijn werk?

Kennismaking & Nieuwbouwhulp

Als eerst hebben we een digitale kennismaking via een videogesprek. Is er een klik en zie je het zitten om met mij aan de slag te gaan? Leuk! We kunnen het gehele proces digitaal doen of in reel life. Ik kan de indelingen zowel in 2D als 3D voor je uitwerken. Je kunt hieronder het nieuwbouwformulier invullen als je meer informatie wilt over het gehele traject of een specifieke vraag hebt. Ik help je graag verder! Download hier mijn folder ‘Nieuwbouwhulp’ voor meer informatie en de tarieven!

Aanleveren informatie

Alle plattegronden, te kiezen opties en je wensen kun je bij mijn aanleveren. We bespreken uitvoerig wat je graag wilt. Je kunt per verdieping mijn hulp inschakelen. Dit hoeft dus niet meteen voor het gehele huis te zijn maar kan ook alleen voor hulp bij de keuken, badkamer of zolder. We brengen samen al je wensen in kaart en dan ga ik voor je aan de slag. Er zullen veel contactmomenten zijn in het gehele traject.

Technische tekeningen

Ik maak 2 a 3 indelingsvoorstellen in 2D of 3D, na het kiezen van 1 indeling werk ik alle elektra, verlichting en aansluitingen uit. Ik kijk ook goed naar alle extra opties die mogelijk zijn, we dienen deze eerst in voordat ik alle tekeningen uitwerk. De technische tekeningen kunnen jullie aanleveren bij de bouw en ook meenemen naar een keuken- of badkamer zaak. Je zult merken dat je veel tijd bespaart omdat je al veel duidelijk hebt. 
Originele indeling eerste vedieping
Aangepaste indeling eerste vedieping

Van badkamertekening naar 3D

Wil je ook graag een geheel sfeerontwerp in 3D van alle 2D tekeningen? Dat kan! Ik kan een compleet interieuradvies voor je maken of alleen van een specifieke ruimte zoals hier te zien is, de badkamer. Je kunt bij mij ook terecht voor het ontwerpen van maatwerk meubels. Neem een kijkje bij mijn pakketten om te zien wat ik nog meer voor je kan betekenen.

Ben je benieuwd naar mijn eerdere projecten?

Nieuwbouwhulp

Wil je graag mijn hulp inschakelen of meer informatie? Vul hieronder het contactformulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op!


Nieuwbouwpakketen

Pakket 1

2D per ruimte
250,-
 • 2D tekening met 2 indelingen*
 • Lichtplan

  *2 indelingen zijn inbegrepen, per nieuwe indeling komt er €100,- bij.

Pakket 1+

2D + opties per ruimte
400,-
 • 2D tekening met 2 indelingen*
 • Lichtplan
 • Uitwerking meer- en minderwerk per ruimte
  (denk aan stopcontacten, (loze)leidingen, aansluitpunten, draairichtingen etc)

  *2 indelingen zijn inbegrepen, per nieuwe indeling komt er €100,- bij.

Pakket 2

3D per ruimte
500,-
 • 3D tekening met 2 indelingen*
 • Lichtplan

  *2 indelingen zijn inbegrepen, per nieuwe indeling komt er €100,- bij.

Pakket 2+

3d + opties per ruimte
700
 • 3D tekening met 2 indelingen*
 • Lichtplan
 • Uitwerking meer- en minderwerk per ruimte
  (denk aan stopcontacten, (loze)leidingen, aansluitpunten, draairichtingen etc)

  *2 indelingen zijn inbegrepen, per nieuwe indeling komt er €100,- bij.

Wil je meer over mij weten?

Het lijkt mij heel erg leuk om je te leren kennen. Je mag ook altijd eerst even bellen om alvast telefonisch kennis te maken. Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze en op welke manier ik je kan helpen!