Hoe breng je sfeer in een nieuwbouwwoning?

Hoera je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! Gefeliciteerd! Maar hoe breng je nou sfeer in een nieuwbouwwoning? Dit is de meest gestelde vraag bij mijn klanten waarvoor ik een interieurontwerp maak en daarom deel ik in deze blog graag iets meer hierover.

Een nieuwbouwwoning heeft van zichzelf geen karakteristieke elementen of kamer ensuite. Dus hoe krijg je nou een fijne sfeer in huis? Sfeer kun je aanbrengen door te werken met verschillende materialen, structuren en kleuren. Ik leid je door een beknopt stappenplan bij het inrichten van jouw nieuwbouwwoning. 

INTERIEURONTWERP BEGIN BIJ DE BASIS

Bij een interieurontwerp is het het belangrijkste om te beginnen met de basis. Bepaal eerst wat er op de vloer gaat komen. Wordt het een houten vloer met rechte planken, visgraat of hongaarse punt? Kies je voor een gietvloer, vinyl of tegelvloer? Of ga je voor een houtlook maar dan in pvc uitgevoerd? Als je de vloer gekozen hebt kun je de keuken bepalen, dat is vaak een groot onderdeel van de beneden verdieping. Een voorbeeld, als je kiest voor een gietvloer is het mooi om in je keuken wat meer structuur terug te laten komen. Zoals een houtnerf, of een niet helemaal strak front, het werkblad is ook een vrij groot onderdeel van de keuken. Qua werkbladen komt er steeds meer keus en kun je ook daar structuur aanbrengen, denk aan marmer, terrazzo of composiet. Daarna kun je aan de slag met de wanden, ook hier zijn er meer toepassingen dan alleen verf. In behang is er heel veel keus, maar ook wandpanelen zijn heel populair en ook nog eens fijn voor de akoestiek in de ruimte. Neem ook je binnendeuren mee in het gehele plan, ook hier kun je weer kijken naar de juiste kleur en het materiaal. Tevens kan een glazen deur zorgen voor meer daglicht in huis waardoor je ook weer sfeer creëert door een mooie lichtinval.

 

Technische keuken tekening
Nieuwbouwwoning erker
Van betonblok naar sfeervol interieur met de juiste materialen, kleuren en structuren zoals je hiernaast ziet.
3D tekening van de keuken

WELKE KLEUREN PASSEN BIJ ELKAAR & HOE DRAAGT DIT BIJ AAN DE SFEERBELEVING

Kleur in huis draagt echt bij aan de sfeerbeleving. Dit hoeven niet perse felle kleuren te zijn. Als het kleurenpalet maar klopt en op elkaar afgestemd is. Kleur kan veel doen in huis, als je bewust met kleur aan de slag gaat kan dat een groot verschil maken voor de beleving, sfeer en warmte van de ruimte. Een voorbeeld als je je plafond en alle muren wit schildert zal je huis snel kil aanvoelen. Als je je muren net wit af schildert als basis, of een mooie greige of zandtint wordt het al een stuk gezelliger in huis. Maak het af met kleuren waar je blij van wordt en die goed bij elkaar passen. Het daglicht heeft ook invloed op hoe een kleur overkomt in huis, een raam op het zuiden of op het noorden geeft heel ander licht. Je zult zien als er rekening gehouden wordt met al deze elementen je een hele fijne sfeer krijgt in huis. Het maken van een moodboard kan helpen om te bepalen wat jouw persoonlijke sfeer en kleuren zijn waar je van houdt. 


WAT EEN KLEURADVIES KAN DOEN VOOR JOUW NIEUWBOUWWONING

Het combineren van de juiste kleuren in je interieur kan lastig zijn. Ik kom vaak in prachtige huizen waar alle muren wit zijn, in een kleuradvies laat ik zien wat kleur kan doen. Ik help je graag bij het kiezen van de juiste kleuren door je door het gehele traject te begeleiden. Na het maken van jouw persoonlijke moodboard vertaal ik het naar een sfeer en kleur moodboard. Vervolgens doe ik een kleur- en materiaal voorstel, denk aan verf, behang, wandpanelen, gordijnen etc. De kleuren gaan we ook echt uitproberen. Zo zul je zien dat alles samenkomt!


INRICHTING NIEUWBOUWWONING: MEUBELS EN ACCESSOIRES

Meubels en accessoires maken je huis helemaal af. Ook hier is het weer goed om te kijken naar de basis van je huis. Dus je vloer, keuken en wanden. Bij een gietvloer geeft een mooie houten tafel weer meer warmte en sfeer. Heb je een houten vloer? Dan zou je ook kunnen denken aan een Fenix tafelblad. De mix aan materialen is wat het spannend houdt. Qua bank kun je veel kanten op en zou ik bij een gietvloer gaan voor een aaibare variant met een zichtbare structuur. Bij een houten vloer zou je kunnen kiezen voor een wat gladdere stof. Accessoires maken een interieur compleet. Denk aan kaarsenhouders, een mooie vaas, iets aan de wand, een spiegel die het licht mooi reflecteert. De keuzes zijn eindeloos!

Als je al deze stappen hebt uitgevoerd zul je zien dat je van een nieuwbouwwoning een persoonlijke en warm huis kunt maken waar je je helemaal thuis voelt!


Ik hoop dat deze blog je helpt om al wat keuzes te maken voor jouw nieuwbouwwoning. Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik maak graag inzichtelijk voor je wat er allemaal bij komt kijken. Ik kan een compleet interieuradvies voor je maken om je helemaal te ontzorgen.

Technische keuken tekening
3D tekening van de keuken

Ben je er klaar voor om samen met mij aan de slag te gaan?

Ik kom graag met je in contact om jouw interieur plannen te bespreken!