Wat te doen met het ‘loze’ hoekje in de keuken?

Sinds januari dit jaar (2023) wonen we in ons nieuwbouwhuis! We wonen er heerlijk. Ik heb met veel plezier alle ruimtes ontworpen en ingericht. Zo was de keuken een favoriet project. Het werd een keuken van echt hout met veel mooie details en hoekjes! Over één specifiek hoekje vertel ik jullie graag meer.

Hier lees je de voor en nadelen van deze twee opties. 

HET ONTWERP VAN DE KEUKEN

We wilde graag een grote kastenwand en een kookeiland. Maar de muur waar de kastenwand eigenlijk bedacht was vonden wij wat kort. Daarom besloten we om de kastenwand tegen de andere lange muur te plaatsen. Deze muur had alleen één nadeel en dat was dat er nog een raam zat waar we rekening mee moesten houden. Zo konden we niet in de hoek al starten met de hoge kasten omdat deze anders voor het raam zouden staan zowel aan de voorkant als aan de zijkant. Daar moest iets op bedacht worden.


Technische keuken tekening
Het raampje in de keuken aan de lange muur
3D tekening van de keuken
De keuken

HET FIJNSTE HOEKJE IN DE NIEUWE KEUKEN

En zo kwam daar het fijnste hoekje van de keuken! Wat ik namelijk bedacht was een heelrijk bankje met fijn kussen waar je ’s ochtend je kopje koffie in het zonnetje kan drinken. Maar ook overdag en s’ avonds is dit plekje favoriet. Als ik aan het koken ben zitten de kids er lekker bij op hun iPad of ze kijken mee met wat ik aan het maken ben. Het is ook een goed uitkijkpunt waar ze alles wat er in de buurt gebeurt in de gaten houden.

OPBERGRUIMTE IN DE KEUKEN

Het bankje is 120cm breed en heeft 2 laden die ruimte bieden voor nog veel keukenspullen die ik vaal gebruik. Het is dus zeker geen loze ruimte want het wordt evengoed benut. Alleen maar voordelen maar wel een heel fijn hoekje die helemaal in de stijl van de keuken is doorgetrokken. Zo zou je er ook prullenbakken onder kunnen maken, voor bijvoorbeeld al het oud papier of juist de groente. Ideaal als je aan het koken bent en je schuift het zo achter je de prullenbak in. En wees niet bang dat je dan helemaal moet bukken, er bestaan systemen waarbij je je voet onder het kastje steekt en voilà de la gaat vanzelf open!

 

Ik hoop dat deze blog je helpt om al wat keuzes te maken voor jouw nieuwbouwwoning. Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik maak graag inzichtelijk voor je wat er allemaal bij komt kijken. Ik kan een compleet interieuradvies voor je maken om je helemaal te ontzorgen.

Technische keuken tekening
De keuken met lange wand en bankje in de hoek.
3D tekening van de keuken
Het bankje in de keuken.

Ben je er klaar voor om samen met mij aan de slag te gaan?

Ik kom graag met je in contact om jouw interieur plannen te bespreken!